مقالات

سالم ترین جنس ظرف غذاخوری

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، هنگامی که شما می خواهید ظروف غذاخوری تهیه کنید، چه رسمی و چه برای مصرف روزمره، انواع مختلفی از این ظروف برای انتخاب وجود دارند. چینی، سنگی، چینی سفید و جنس های دیگری که دارای ویژگی ها، کیفیت و البته نقاط ضعف منحصر به فرد خود هستند.

برای تصمیم گیری بهتر برای انتخاب سالم ترین جنس ظرف غذاخوری ، پیشنهاد می کنیم تا با ویژگی های خاص هر یک از این مواد آشنا شوید.

ظروف سفالی:

این ظروف، اغلب از سایر انواع ظروف غذاخوری ارزان تر هستند و با لایه ای از سرامیک حرارت دیده لعاب داده شده اند. این جنس ظروف معمولاً برای طرح های نقاشی شده با دست مورد استفاده قرار می گیرند و ظاهری ظریف، سنگین و سنتی دارند. سفال ها به اندازه دیگر جنس های ظروف غذاخوری با دوام و محکم نیستند و به راحتی خرد می شوند.

ظروف سفالی اغلب متخلخل هستند، به این معنی که می توانند لکه لکه شده یا آب جذب کنند، بنابراین از غوطه ور کردن آن ها به مدت طولانی در آب پرهیز کنید. اکثر این ظروف را می توان در ماشین ظرفشویی یا مایکروویو قرار داد، اما قبل از خرید حتماً از فروشنده در این رابطه سوال کنید.

 

ظروف سنگی:

نوع دیگری از ظروف لعاب داده شده با سرامیک حرارت دیده، ظروف سنگی است که معمولاً به علت اضافه شدن کمی شیشه به خاک رس آن، نسبت به انواع سفالی با دوام تر است. بدنه این ظروف ضخیم تر بوده و نسبت به ظروف تجملاتی و فاخری مثل چینی، مات تر می باشند.

این ظروف عمدتاً در مصارف روزمره مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر ظروف سنگی با کیفیت، موارد مصرف مختلفی دارند. می توان آن ها را در مایکروویو، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز و فریزر قرار داد (البته، از کارخانه سازنده در رابطه با ویژگی های خاص ظروف خود سوال کنید). این ظروف نباید در معرض تغییر دمای ناگهانی یا شدید قرار بگیرند.

از سنگ آهن نیز نوعی ظروف سنگی با دوام و با کیفیت تولید می گردد.

 

چینی یا پورسلین:

چینی و پورسلین، هر دو کلماتی هستند که به ظروف غذا خوری ساخته شده از خاک رس با کیفیت، عموماً شامل فلدسپات، کائولن و کوارتز و قرار گرفته تحت حرارت بالا اطلاق می شوند. این کار باعث می شود تا ظروف غذا خوری بسیار بادوام و بی نظیری تولید شود.

این فرایندها همچنین اجازه می دهد که بدنه نازکتر و با ظرافت بیشتری طراحی گردد، که سبب می شود جنس تولید شده همچنان که جزئیات طراحی شده را با شکل کلی آن به خوبی ترکیب می کند، بسیار شفاف به نظر برسد.

بیشتر این ظروف قابل استفاده در ماشین ظرفشویی، مایکروویو و اجاق گاز می باشند، مگر اینکه سازنده عکس آن را توصیه کرده باشد. ظروف چینی که دارای رگه هایی از طلا، نقره یا پلاتین هستند، نباید در مایکروویو قرار بگیرند و مواد شوینده حاوی لیمو یا مرکبات ممکن است به این رگه های فلزی آسیب برسانند.

چینی، اغلب دارای ظاهری تجملاتی بوده و برای مجالس رسمی بسیار مناسب هستند. اما می توانند برای آراستن سفره به صورت روزانه نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

1 دیدگاه در “سالم ترین جنس ظرف غذاخوری

  1. alirezaei372000@gmail.com گفت:

    جامع وکامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *